De villawijk Jan Sofat

De villawijk Jan Sofat staat ook wel bekend onder de naam ‘Jan Zoutvat’ en is gelegen ten Zuid-Oosten van Curaçao. De villawijk wordt omgeven door het Spaanse Water. In het verleden kwamen de Spaanse wereldontdekkers hier voor het eerst aan land vanwege de goede landingsplaatsen en het rustige binnenwater. Tegenwoordig is Jan Sofat één van de luxere villawijken van Curaçao met 24-uurs beveiliging. De wijk is rustig een heeft tevens een ruimtelijke aanblik. Vrijwel alle villa’s die door Curacao Exclusief worden aangeboden hebben uitzicht over het Spaanse Water. U zult hier zeker heerlijk vertoeven. 

De omgeving

Als u in Jan Sofat verblijft bent u in ongeveer binnen 5 minuten bij het strand en de beachclubs van Jan Thiel, maar ook bij het Spaanse Water. Wilt u er een dagje op uit naar Mambo Beach? Dan bent u daar ook binnen 15 minuten met de auto. Voor de boodschappen of een vers gebakken Nederlands broodje hoeft u ook niet ver weg. De supermarkt Vreugdenhil en andere kleine winkels liggen ook in de nabije omgeving van Jan Sofat. Bakkerij ‘de Zon’ op weg naar de Caracasbaaiweg verkoopt vers brood en ook de Nederlandse ochtendkrant.

Landhuizen

Op Curaçao zijn er vele landhuizen die u kunt bezoeken tijdens uw vakantie. Zo is landhuis Brakkeput Mei Mei in de buurt van Jan Sofat gelegen erg leuk om te bezoeken. Vroeger was hier een plantage gevestigd. Op de plantage (rond de 18de eeuw) hield er men vee en verbouwde men groente en werden deze verkocht aan de bewoners die de boten aanmeerden in de haven. Rond 1929 leefden de nieuwe bewoners niet meer van de verdiensten en werd het landhuis overgedragen aan de stichting monumentenzorg, die het weer aan een exploitant gaf. Nu wordt het landhuis gebruikt als restaurant en partycentrum.

Golfen

De omgeving rond Jan Sofat leent zich perfect op te golfen. Zo ligt het golfresort Santa Barbara op ongeveer 15 autominuten van Jan Sofat. The Old Quarry Golf Course (ontworpen door Peter Dye) is direct aan de zee gelegen en beschikt maar liefst over 18 holes (72 Par). Het is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan deze golfbaan als u van golfen houdt en in de omgeving van de villawijk Jan Sofat verblijft.

Appartement of villa huren op bijvoorbeeld Boca Gentil Resort?

Curaçao Exclusief biedt diverse luxe villa’s aan die in deze wijk gelegen zijn. Bent u enthousiast geworden en zou u graag via Curacao Exclusief op Jan Sofat willen verblijven?

Kijk dan snel op de website van Curaçao Exclusief voor meer inspiratie: 'Villa Jan Sofat'

Curacao-Exclusief is een handelsnaam van Juffermans Vakantieverhuur B.V., ingeschreven bij K.v.K. te 's-Gravenhage: 51934701, BTW-nr: NL850231954B02 en K.v.K. te Curacao: 128871, Cribnr: 102.351.030